fbpx Iskalio dugogodišnji bijes: Masakrirao oca sa 22 uboda nožem, a nakon toga sjeo da se odmori

Iskalio dugogodišnji bijes: Masakrirao oca sa 22 uboda nožem, a nakon toga sjeo da se odmori

Home

Iskalio dugogodišnji bijes: Masakrirao oca sa 22 uboda nožem, a nakon toga sjeo da se odmori


Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa.

Aleksandar Marinković 10. januara prošle godine na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao je svog oca Srđana Marinkovića. 

Optuženi je iskazao žaljenje i kajanje zbog toga što je uradio ocu, a time je i završeno suđenje za ubistvo Srđana Marinkovića (43) 10. januara prošle godine, prenose Novosti.

Aleksandar se tereti da je na kućnom pragu u rodnom selu Glogovica, nedaleko od Aleksinca, masakrirao oca sa čak 22 uboda nožem.

- Za teško ubistvo, izvršeno na podmukao i svirep način, primjerena kazna bila bi 20 godina zatvora - rekao je zastupnik tužilaštva u završnoj riječi, u Višem sudu u Nišu.

Navodi se da je jedina olakšavajuća okolnost to što je u trenutku izvršenja krivičnog djela, optuženi bio mlađi punoljetnik.

Od ukupno 22 uboda najsmrtonosniji bio je onaj u srce koji je Aleksandar zadao ocu s leđa. Kada je Srđan pao na zemlju, ubadao ga je u bijesu još 17 puta u grudi.

Prema iskazu optuženog, tragedija se dogodila dok su otac i sin bili u alkoholiziranom stanju. Kad je Srđan pao u lokvi krvi, Aleksandar se vratio u kuću, zapalio cigaretu i sjeo da se odmori. Po dolasku policije, Aleksandar je detaljno opisao čitav događaj.

Međutim, kao motiv zločina, istakao je na sudu navodno seksualno zlostavljanje kojem je bio izložen.

- Bio sam seksualno zlostavljan - rekao je, u nadi da će to pomoći da se domogne slobode.

Tužilaštvo je reklo da smatra da je to manipulacija za umanjenje kazne i insistiralo je da se djelo kvalifikuje kao svirepo ubistvo.

Advokati Aleksandra Marinkovića iznijeli su stav po kome je riječ o ubistvu na mah za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izricanje presude zakazano je za 3. juli.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Sat, 17/06/2017 - 13:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top