Talentirani Cazinjanin: Ismir Mujčić oživljava portrete koji ostavljaju bez daha (FOTO)

Ismir Mujčić, 18 - godišnjak iz Cazina, već neko vrijeme zadivljuje javnost crtanjem grafitnom olovkom portrete slavnih osoba.  

Ovaj iznimno talentirani mladić nije pohađao školu crtanja, ali ga to definitivno nije spriječilo da sam usavrši svoje vještine i pokaže svima koliko realni njegovi portreti mogu biti.

Posljednji put kada smo na našem portalu pisali o ovom talentiranom Cazinjanu, objavili smo portret koji je crtao grafitnom olovkom, a riječ je bila o Da Vinčijevoj Mona Lizi koja je bila njegov najveći izazov.

Ismir je svoj talent za umjetnost otkrio dosta rano, ali kako je ranije istakao za portal Cazin.NET, crtanju se više posvetio krajem osnovne škole kada je počeo s drugima dijeliti svoje fantastične radove.

Čarolijom grafitne olovke, na bijelom papiru formata A4, on oživljava omiljene junake i slavne ličnosti iz svijeta filma i muzike.

Ovaj put, Ismir je nacrtao portret Jacka Sparrowa, filmskog lika, čija je izrada trajala oko 40 sati i sve je nacrtano grafitnom olovkom.

Kako za naš portal kaže, veoma je zadovoljan  komentarima koje dobija za svoj rad, ističući da pohvala ima, i da stižu sa svih strana, od porodice, poznanika, prijatelja pa i apsolutnih stranaca.