Italija: Sindikati najavili štrajk za 12. decembra

Home

Italija: Sindikati najavili štrajk za 12. decembra


MILANO - Dva velika umjerena talijanska sindikata CISL i UIL odlučila su u ponedjeljak pozvati svoje članove na dvosatni štrajk u ponedjeljak, 12. decembra kako bi izrazili nezadovoljstvo mjerama štednje i mirovinskom reformom koje je u nedjelju donijela vlada Marija Montija.

"Pozivamo sve radnike CISL-a i UIL-a da dva zadnja sata radnog vremena u idući ponedjeljak budu prigoda za protestni štrajk koji će se održati ispred zgrada gradskih poglavarstava na kojima ćemo sa svom odlučnošću zahtijevati početak pregovora", rekao je čelnik CISL-a Raffaele Bonanni na pres-konferenciji s glavnim tajnikom UIL-a Luigijem Angelettijem. 

"U Rimu ćemo poći pred parlament", dodao je. 

Najava protesta tih dvaju sindikata govori o njihovu nezadovoljstvu, premda su zadnjih godina pokazivali umjerenost i nikada se nisu htjeli pridružiti općem štrajku najvećeg talijanskog sindikata CGIL-a koji je izrazito ljevičarski. CGIL će u utorak održati sastanak vodstva na kojem će odlučiti o organiziranju daljnjih protesta protiv vladinih mjera, prenijela je Hina.

 

Fena

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 00:02

Facebook komentari

Back to top