Italija: Tri pacijenta izliječena od koronavirusa

policija korona
Bolnica je u liječenju koristila antivirusnu eksperimentalnu terapiju

Bolnica je u liječenju koristila antivirusnu eksperimentalnu terapiju Italija, u kojoj je dosad umrlo 12 ljudi u epidemiji koronavirusa, objavila je da je u zemlji ukupno 424 osoba zaraženo, prema podacima Civilne zaštite koje prenose svjetske novinske agencije.

Novi podaci šefa Civilne zaštite Angela Borellija ne sadrže informacije o smrtnim ishodima, ali precizira da su tri pacijenta u potpunosti ozdravila. Riječ je o tri pacijenta liječena u Rimu od početka veljače - par kineskih turista i jedan mladić koji se vratio iz Kine. To su bili prvi slučajevi koronavirusa u Italiji. "Tri pacijenta koji su bili pozitivni na koronavirus su izliječeni.

To je poruka Talijanima da je bolest izlječiva", rekao je Francesco Vaia, direktor talijanske referentne bolnice za zarazne bolesti Spalanzani u Rimu. Bolnica je u liječenju koristila antivirusnu eksperimentalnu terapiju, precizirao je. Liječnici su eksperimentirali s antiviralnim agensima i lijekovima koji se koriste protiv virusa ebole, piše Hina.  Samo 36 oboljelih je na intenzivnoj njezi, istaknuo je Borelli. Od petka je provedeno 9687 testiranja i manje od četiri posto je bilo pozitivno, navodi Civilna zaštita. Testirane su osobe sa simptomima i one koje su bile u kontaktu s pozitivnim osobama, precizirao je Borelli.

Najpogođenija je Lombardija, gospodarsko središte zemlje gdje ima 258 slučajeva oboljenja, među kojima prvi puta i četvero djece (u dobi od četiri godine, dvoje 10-godišnjaka i jedan 15-godišnjak) koji imaju blage simptome. Osamnaest karabinjera iz Codogna od srijede je u izolaciji zbog mjera opreza jer su bili na oproštajnom susretu s kolegom koji je zaražen. Codogno i devet gradova Veneta su pod karantenom nakon hospitalizacije 38-godišnjeg "nultog pacijenta", uz kojeg se povezuje većina slučajeva u Lombardiji.

U Venetu je zaražena 71 osoba i tamo je u petak zabilježen prvi smrtni slučaj te bolesti. Tri osobe izliječene su u Laciju i one nisu povezane s epidemijom na sjeveru zemlje.

Izvor: