Ivanić uputio saučešće Putinu povodom terorističkog napada

Home

Ivanić uputio saučešće Putinu povodom terorističkog napada


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić uputio je telegram saučešća ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu povodom terorističkog napada u metrou u Sankt Peterburgu u kojem je poginulo i povrijeđeno nekoliko desetina ljudi.

”Vaša ekselencijo, duboko me potresla vijest o eksplozijama u Sankt Peterburgu. Teroristički napad je samo potvrda da u zajedničku borbu protiv terorizma i ekstremizma, koji ugrožavaju bezbjednost i ljudske živote, moramo da krenemo još odlučnije. U ime Predsjedništva BiH, građana BiH i moje lično ime, primite izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Mladena Ivanića.

Najmanje deset osoba je poginulo, a više desetina je ranjeno u dvije snažne eksplozije koje su se danas dogodile u dvije metro stanice u centru ruskog St. Petersburga. Prva eksplozija se dogodila u vozu na metro stanici Sennaya Ploshchad u centru drugog po veličini grada u Rusiji. Eksplodirala je nepoznata naprava u vratima voza. Druga eksplozija dogodila se nedugo zatim na stanici Tehnološkog instituta.

Pozivajući se na policijske izvore, ruska novinska agencija TASS javlja da je u prvoj eksploziji poginulo najmanje deset osoba. Glasnogovornik ruskog državnog tužilaštva Aleksander Kurennoy saopćio je kako je eksplozija u metrou u St. Petersbugu teroristički napad i kako je pokrenuta opsežna istraga o tom slučaju, prenosi Anadolija.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 19:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top