Iz automobila bacio bombu na pješake, tri osobe povrijeđene

Home

Iz automobila bacio bombu na pješake, tri osobe povrijeđene


Najmanje tri osobe su povrijeđene danas u naselju Buzić Mahala, općina Visoko, nakon što je jedna osoba aktivirala i prema njima bacila ručnu bombu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema prvim informacijama, radi se o aktiviranju ručne bombe osobe Š.F., koja se kretala svojim vozilom u mjestu Buzić Mahala. U trenutku mimoilaženja sa tri osobe koje su se kretala pješice, Š.F. je aktivirao i kroz prozor vozila, izbacio ručnu bombu, u pravcu pješaka, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Tom prilikom povrede su zadobili O.N., O.B. i H.S., svi iz Visokog.

Ranjene osobe su prevezene u Dom zdravlja Visoko, a izvršilac krivičnog djela se vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

Policija je brzom i efikasnom reakcijom locirala i stavila pod kontrolu Š.F., rođen 1977. godine, iz Visokog, koje se sumnjiči da je izvršilac ovog krivičnog djela.

U akciju su uključena i dva tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 Još uvijek nije potvrđen stepen povreda kod povrijeđenih lica, koja su nakon ukazivanja ljekarske pomoći u Visokom prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica.

U toku je uviđaj koji poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Paralelno sa uviđajnim radnjama vrši se pretres kuće u kojoj živi osumnjičeni Š.F., kao i pretres spornog putničkog vozila, koje je navedeni koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela. Nakon lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu, Š.F. je sproveden u službene policijske prostorije, gdje će biti obavljena kriminalistička obrada.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Objavio: Wed, 12/04/2017 - 16:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top