IZAĐIMO NA IZBORE U ŠTO VEĆEM BROJU: Loše stanje u Krajini se neće promjeniti samo od sebe

Većina građana Krajine živi u ubjeđenju da ne treba izaći na izbore, da se ne treba petljati u politiku jer je ona prljava i da treba ići vani. Međutim, za loše stanje u našoj lijepoj Krajini ne trebaju kriviti nikog osim sami sebe. 

Zašto?

Jednostavan je odgovor. Zakon prema kojem stvari na ovom svijetu, u prirodi, društvu i općenito funkcioniranju, nam kazuje da se ništa neće samo od sebe desiti i da nikakvo čudo neće da se desi. Moramo konačno odbaciti takav stav i preuzeti stvari u svoje ruke. Nisu razvijene zemlje zapada, društvo kakvo danas imaju, dobile servirano na pladnju. I kod njih bi bilo izbornih prevara, krađa, mita, korupcije, nepotizma i sve ostalog, da nisu izgradili takav sistem u kojem se te stvari drastično kažnjavaju. A mjerilo je široka narodna masa koja određuje šta je zlo a šta dobro.

Kod nas je narodna masa uspavana. Ona živi u vremenu Jugoslavije kada su kao djeca i omladina odrastali u već uređenoj državi. Zbog tog njihovog nemara, decenijama poslje rata štokakvi mešetari love u mutnom i koriste blagodati demokratije, pa od ničega dolaze do svega.

Vrijeme je da se probudimo iz dubokog sna i ubjeđenja da će neko drugi doći i jednog dana promjeniti situaciju. Ona će se svakako promjeniti smjenom generacija. Kada odumru one stare generacije koje su navikle u komunizmu da se do svega lako dolazi i na prevaru, da se iz fabrika iznose materijali i stvari, da se kupuju ocjene i diplome, da se kupuje posao u fabrici itd. Ali treba dočekati smjenu generacija. Do tada naša djeca trebaju živjeti ovdje ili u Njemačkoj kao građani drugog reda ili građani prvog reda nakon što se asimiliraju i napate da bi došli do nekog značajnijeg statusa u društvu.

Izađimo na izbore u što većem broju da trenutno vladajuće stranke ne mogu stići namjestiti glasove zbog toga što će građani izaći u velikom broju. Izađimo i kaznim vlasti i tako pošaljimo poruku onima koji dođu poslje njih da se s narodom ne mogu igrati jer će isto tako proći već za naredne dvije godine na lokalnim izborima.

Uzmimo sudbinu u svoje ruke, ne prepuštajmo je tako olako drugima, očekujući da će se sve smo od sebe promjeniti!