Home

IZBA – Koblenz Švicarska donirao vrijednu donaciju za kupovinu neophodnog ortopedskog pomagala Ibri Mahmutagiću iz Cazina

09 Jul

IZBA – Koblenz Švicarska donirao vrijednu donaciju za kupovinu neophodnog ortopedskog pomagala Ibri Mahmutagiću iz Cazina

Mnogi poznaju Ibru Mahmutagića iz Stijene, policajca u penziji i dobrog čovjeka, kojem je, igrom sudbine, potrebna naša pomoć.

Naime, Ibro je ostao bez noge prilikom rada u malinama sa frezom. Iako su doktori pokušali spasiti nogu, zbog prevelike frakture i predubokih rana, ali i velikih i teško podnošljivih bolova, Ibro se morao odlučiti za amputaciju noge.

Ovom Cazinjaninu će od sada život biti znatno teži, ali uz podršku porodice, komšija, ali i bivših radnih kolega, njegova borba je lakša.

Nakon velikog humanitarnog koncerta i različitih akcija, u prikupljanju novčanih sredstava za dalje liječenje te neophodno ortopedsko pomagalo – protezu priključili su se i naši ljudi koji žive i rade u Švicarskoj, okupljeni u Islamskoj zajednici Bošnjaka kantona Aargao iz Švicarske, IZBA, džemat Koblenz.

Oni su za Ibrino ortopedsko pomagalo donirali 1350 franaka i 50 eura, što će ovom Cazinjaninu sigurno uveliko olakšati teške dane koji su pred njim.
izba
izba

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top