fbpx Izbori na Kosovu: Pobjeda koalicije oko Ramuša Haradinaja

Izbori na Kosovu: Pobjeda koalicije oko Ramuša Haradinaja

Home

Izbori na Kosovu: Pobjeda koalicije oko Ramuša Haradinaja


Prema preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, najviše glasova osvojila je koalicija Demokratske partije Kosova (DPK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Inicijative za Kosovo čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj.

Prema posljednjim informacijama nevladine organizacije Demokratije na djelu, na osnovu prebrojanih 87,31 posto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, na prvom mjestu po broju osvojenih glasova je koalicija oko Haradinaja sa 33,1 posto glasova.

Na drugom mjestu je pokret Samoopredjeljenje sa 26,6 posto glasova, dok je na trećem mjestu koalicija Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse novo Kosovo (ANK) i Alternative sa 25,3 posto.

Prema istim podacima Srpska lista je osvojila 4,8 posto glasova, dok su sve ostale stranke koje su učestvovale na jučerašnjim izborima osvojile 10,1 posto glasova.

Prethodno je televizija Klan Kosova, na osnovu svoje izlazne ankete, saopštila da je koalicija DPK, ABK i Inicijative za Kosovo osvojila 40 posto glasova, dok je na drugom mjestu pokret Samoopredjeljenje sa 30 posto glasova. Trećeplasirana je, prema tom istraživanju, koalicija Demokratskog saveza Kosova, Alijanse novo Kosovo i Incijative Alternative sa 27 posto glasova.(Izvor: Beta)

Tagovi
Objavio: Pon, 12/06/2017 - 08:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top