fbpx Izetbegović najavio podršku Gradu Bihaću tokom susreta sa gradonačelnikom Fazlićem (FOTO)

Izetbegović najavio podršku Gradu Bihaću tokom susreta sa gradonačelnikom Fazlićem (FOTO)

Home

Izetbegović najavio podršku Gradu Bihaću tokom susreta sa gradonačelnikom Fazlićem (FOTO)


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas visoku državnu delegaciju predvođenu Bakirom Izetbegovićem, članom Predsjedništva BiH i Šemsudinom Dedićem, ministrom poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH.

Posjetu Gradskoj upravi Bihaća, Izetbegović i Dedić iskoristili su da se zajedno sa kantonalnim premijerom Huseinom Rošićem upoznaju sa stanjem u gradu Bihaću, sa akcentom na projekte koje će viši nivoi vlasti od kantona do države, realizirati na području grada Bihaća.

„Razgovarali smo o podršci i pomoći svih nivoa vlasti gradu Bihaća i tu se ne trebamo dijeliti na stranke, već raditi za dobrobit svih građana bez obzira na politiku. Naravno podrška bi bila još veća da nije oboren Zakon o akcizama jer je USK-a trebao biti najveći dobitnik kada su u pitanju infrastrukturni projekti u putnoj komunikaciji o kojoj govorimo decenijama“- kazao je Izetbegović.

bakir

Na sastanku su najavljena daljnja izdvajanja za izgradnju aerodroma Golubić, pa se pored osiguranih 2 miliona KM, do kraja godine mogu očekivati i nova izdvajanja za izgradnju aerodroma.

Razgovaralo se  i o podršci Vlade F BiH generacijskom projektu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, za što je do sada od strane Vlade F BiH izdvojeno skoro 8 miliona KM, te projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, uspostavi saobraćaja Unskom prugom i rješavanju problema vodosnabdijevanja prema Štrbačkom buku.  

sastanak

 „Sretan sam današnjom posjetom predsjednika Izetbegovića, ministra Dedića i premijera Rošića jer smo otvoreno razgovarali o projektima i problemima s kojim se Gradska uprava susreće i koji se mogu rješiti zajedničkim naporom i saradnjom. Istakao sam zahvalu za dosadašnju podršku Vlade F BiH i raduju me današnje riječi i podrška koju će Bihać dobiti  od viših nivoa vlasti. Ovaj sastanak me ohrabrio jer otvara mogućnost za značajniji rast i investicijski zamah u gradu Bihaću“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 29/06/2017 - 22:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top