29 Jun

Izetbegović najavio podršku Gradu Bihaću tokom susreta sa gradonačelnikom Fazlićem (FOTO)

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas visoku državnu delegaciju predvođenu Bakirom Izetbegovićem, članom Predsjedništva BiH i Šemsudinom Dedićem, ministrom poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH.

Posjetu Gradskoj upravi Bihaća, Izetbegović i Dedić iskoristili su da se zajedno sa kantonalnim premijerom Huseinom Rošićem upoznaju sa stanjem u gradu Bihaću, sa akcentom na projekte koje će viši nivoi vlasti od kantona do države, realizirati na području grada Bihaća.

„Razgovarali smo o podršci i pomoći svih nivoa vlasti gradu Bihaća i tu se ne trebamo dijeliti na stranke, već raditi za dobrobit svih građana bez obzira na politiku. Naravno podrška bi bila još veća da nije oboren Zakon o akcizama jer je USK-a trebao biti najveći dobitnik kada su u pitanju infrastrukturni projekti u putnoj komunikaciji o kojoj govorimo decenijama“- kazao je Izetbegović.

bakir

Na sastanku su najavljena daljnja izdvajanja za izgradnju aerodroma Golubić, pa se pored osiguranih 2 miliona KM, do kraja godine mogu očekivati i nova izdvajanja za izgradnju aerodroma.

Razgovaralo se  i o podršci Vlade F BiH generacijskom projektu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, za što je do sada od strane Vlade F BiH izdvojeno skoro 8 miliona KM, te projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, uspostavi saobraćaja Unskom prugom i rješavanju problema vodosnabdijevanja prema Štrbačkom buku.  

sastanak

 „Sretan sam današnjom posjetom predsjednika Izetbegovića, ministra Dedića i premijera Rošića jer smo otvoreno razgovarali o projektima i problemima s kojim se Gradska uprava susreće i koji se mogu rješiti zajedničkim naporom i saradnjom. Istakao sam zahvalu za dosadašnju podršku Vlade F BiH i raduju me današnje riječi i podrška koju će Bihać dobiti  od viših nivoa vlasti. Ovaj sastanak me ohrabrio jer otvara mogućnost za značajniji rast i investicijski zamah u gradu Bihaću“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top