fbpx Izetbegović: Nema više saradnje sa Radončićem

Izetbegović: Nema više saradnje sa Radončićem

Home

Izetbegović: Nema više saradnje sa Radončićem


Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA BiH Bakir Izetbegović poručio da predsjedniku SBB Fahrudinu Radončiću nikada neće moći da oprosti tvrdnju da su Bošnjaci počeli rat i dodao da sa njim više nema saradnje.

"Sa Radončićem ne vjrujemo da ćemo ikada više moći nastaviti saradnju, jer bez obzira šta je govorio za mene, moju porodicu i SDA, jednu stvar nije smeo reći. Rekao je da su Bošnjaci prije 25 godina počeli rat. Takvu hipoteku nam ne smije staviti", rekao je Izetbegović sinoć na stranačkoj tribini u Bihaću.

Kako je naveo, čovjek sa takvim moralnim vrijednostima i svim konfliktima koje je u posljednjih 20 godina napravio ne može biti koalicioni partner, niti član Predsjedništva, niti bilo šta što je sebi zacrtao, rekao je Izetbegović.

"Kada ja završim ovaj mandat, Bošnjake mora predstavljati čovjek koji liči na njih i njihove vrijednosti, a ne onaj koji će ih optužiti da su počeli rat, kao što to radi Radončić", rekao je, izjavio je Izetbegović.

Radončić je, naime, svedočeći u postupku koji se u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija, početkom novembra prošle godine, izneo niz optužbi na račun SDA i nekadašnjeg lidera te stranke Alije zetbegovića, te izjavio da su ubistvom srpskog svata rat u BiH započeli Bošnjaci, što su iz te stranke odmah demantovali.

 

(Izvor: Nezavisne)

Objavio: Pon, 03/07/2017 - 15:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top