Izetbegović: Radončić se vratio provjerenoj metodi

Home

Izetbegović: Radončić se vratio provjerenoj metodi


Ne mogu predvidjeti ponašanje Fahrudina Radončića, jer on jedan dan radi i govori jedno, drugi dan sasvim suprotno, mijenja stavove i raspoloženja na dnevnoj bazi, rekao je Bakir Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije za Stav je, između ostalog, govorio o nedosljednosti svojih oponenata.

Hoće li Fahrudin Radončić napustiti koaliciju?

"Ne mogu predvidjeti ponašanje Fahrudina Radončića, jer on jedan dan radi i govori jedno, drugi dan sasvim suprotno, mijenja stavove i raspoloženja na dnevnoj bazi. Ipak, ne vjerujem da će napustiti vlast u 2017. godini, možda hoće u proljeće 2018. godine, pred izbornu kampanju", odgovorio je Izetbegović.

Radončić se praktički vratio na pozicije i teze koje je izgovarao prije nego ste ušli u koaliciju, te su s njegove strane ponovo pale iste one teške riječi koje je izgovarao prije dvije godine. Na koji način mislite održavati komunikaciju s obzirom na najavljene insfrastrukturne radove i je li uopće moguć napredak s obzirom na političke odnose?

"Poguban efekt posljednjih lokalnih izbora jeste što su i Savez za promjene i Radončićev SBB izvukle jasan zaključak da je isplativije voditi konfliktnu nego smirujuću i odgovornu politiku. Birači, nažalost, nisu nagradili njihov konstruktivan odnos. Zato se Radončić vratio provjerenoj metodi napada, diskvalifikacija, sukoba. Međutim, infrastrukturni radovi trebaju svima, a SBB ima poseban interes dokazati da su njihovi kadrovi u stanju pokrenuti masovne radove. Tako da će se vjerovatno kroz 2017. godinu nastaviti kontroverzan odnos SDA – SBB. Adnan Terzić pravit će autoput i brze ceste, i SDA će mu u tome pomagati. Radončić i Avaz će praviti svađe, plasirati neistine i spinove, i SDA će ih u tome sprječavati", rekao je Izetbegović.

 

(Izvor: bportal.ba)

Objavio: Pon, 03/04/2017 - 12:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top