Izetbegović s Udruženjem branitelja domovinskog rata Hrvatske posjetio mezarje na Kovačima

Home

Izetbegović s Udruženjem branitelja domovinskog rata Hrvatske posjetio mezarje na Kovačima


Udruženje branitelja Republike Hrvatske već 15 godina dolazi u Srebrenicu da odaju počast žrtvama genocida, nakon čega posjećuju i mezar prvog predsjednika Predsjedništav BiH Alije Izetbegovića na Kovačima.

Zastupnica u Hrvatskom saboru albanske, bošnjačke, makedonske, crnogorske i slovenske manjine Ermina Lekaj Prljaskaj istakla je da je, zajedno sa dobrovoljcima ovdje došla ispred Sabora Republike Hrvatske, te da ova zemlja jako cijeni doprinos Bošnjaka domovinskom ratu i da grad Zagreb i gradonačelnik Milan Bandić imaju dobru saradnju sa Bošnjacima i drugim nacionalnim manjinama.

Posjetu svake godine organizuje Isak Hodžić, glavni tajnik Udruge Bošnjaka branitelja domovinskog rata Hrvatske i istakao je kako im puno znači saradnja s borcima u BiH.

Posjeti je prisustvovao i član Predsjedništva Bakir Izetbegović koji je rekao kako je jako važno da postoji snažna veza s našim ljudima u Hrvatskoj koji su dali velik doprinos odbrani Hrvatske. 

Izetbegović je, upitan o trenutnom sastanku Dodik-Čović, rekao kako bi bilo bolje da se sastala cijela koalicija ili da je i on prisustvovao sastanku, te kako se nada da će Čović uspjeti ubijediti Dodika da odustane od blokada evropskog puta BiH.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavio: Wed, 12/07/2017 - 11:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top