Izgladnjivala bebu sedmicama: Mislila sam da znam šta je dobro za nju

Home

Izgladnjivala bebu sedmicama: Mislila sam da znam šta je dobro za nju

Na početku me najviše plašio njegov konstantan plač, pa nisam obraćala pažnju na to da je počeo da gubi kilograme.

Zapravo, za to sam krivila vagu, a nisam reagirala ni kad sam već sama uočila da mu ruke i noge nisu više bucmaste.

To je na svom Facebook profilu objavila Andrea Rodas.

– Sve dok vrijeme dojenja nije počelo drastično da se skraćuje, a njegov plač postao konstanta, tek tada sam progledala i zapitala se da li je s mojim mlijekom sve u redu – priznala je, ali tek nakon što je njen osmomjesečni sin izašao iz životne opasnosti i fino se zaokruglio.

Ovo je još jedna naučena lekcija da, ako svi znakovi ukazuju na to, treba prestati s dojenjem i bebi jednostavno ponuditi bočicu. Da je to barem ranije shvatila mama Andrea, koja je skoro uništila zdravlje i život svog rođenog sina samo zato što nije bila svjesna da njeno mlijeko jednostavno nije dovoljno za njenog mališu.

– Kada beba mnogo plače, a znate da je jela, vidite po grudima da se mlijeko stvara i nestaje, teško je shvatiti u čemu je tačno problem. Toliko sam dana provela tražeći odgovore zašto on stalno plače i nalazila svašta čime sam se tješila: možda su u pitanju zubi, možda je to samo faza vezana uz separacijsku anksioznost, možda je ovo ili ono, ali nigdje nisam dobila odgovor da beba možda plače jer je gladna – ispovijedila se ova mama nakon čega su njenu priču, kao upozorenje drugima.

Kako je mama Andrea priznala, nakon što je problem riješen, a maleni se konačno zdravo ugojio:

– Još uvijek noću plačem zbog svega. Imam osjećaj da treba da budem kažnjena zbog sopstvene gluposti, tvrdoglavosti i naivnosti da samo ja znam što je dobro za moju bebu. Iako je naše dojenje krenulo jako dobro, mlijeko je nakon nekog vremena postalo sve slabije, da bi na kraju presušilo, a ja sam sve vrijeme mislila da je s dojkama sve u redu.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Tue, 15/08/2017 - 13:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top