Izgradnja šehidskog turbeta u mjesnoj zajednici Gornja Koprivna

Tokom posljednje agresije na našu zemlju 37 mještana Gornje Koprivne dalo je život braneći Bosnu i Hercegovinu. U spomen na njihova imena, mjesna zajednica Gornja Koprivna započela je izgradnju turbeta uz mjesnu džamiju. Radovi bi, po riječima povjerenika ove mjesne zajednice Munira Durakovića, trebali biti završeni do kraja ljeta.

-„2016. godine je  počela izgradnja i prva faza  je završena. Ove godine biće okončani svi planirani radovi i s deset hiljada maraka, koliko nam je obezbijeđeno iz Budžeta Grada u mogućnosti smo dovršiti ove radove i postići da spomen- obilježje dobije izgled kakav je projektom predviđen“, kaže Duraković. Projekat je obišao i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević koji je tom prilikom istaknuo da Grad Cazin već dugi niz godina daje maksimalnu podršku izgradnji ovakvih spomen- obilježja.

-„To je način da se sačuva uspomena  i sjećanje na naše šehide, na našu herojsku borbu, na našu Armiju, na vrijeme kada je Bosna bila napadnuta i kada smo je branili. A, sve je to s ciljem da izvučemo pouke i da znamo cijeniti slobodu“, rekao je gradonačelnik Ogrešević.

Spomen- ploča šehidima Gornje Koprivne trenutno se nalazi u staroj džamiji, a šehidsko turbe u centru ovog naselje u budućnosti će biti trajan podsjetnik i vječna uspomena na njihove hrabre mještane i žrtvu koju su dali za domovinu BiH.