Home

Iznenada umro Chris Cornell, pjevač Soundgardena i Audioslavea

18 May

Iznenada umro Chris Cornell, pjevač Soundgardena i Audioslavea

Vijest o iznenadnoj smrti Chrisa Cornella, slavnog pjevača Soundgardena, a kasnije i grupe Audioslave, u 52. godini života, odjeknula je društvenim mrežama u nevjerici fanova, ali je potvrđena u saopćenju njegovih agenata.

U saopćenju za Associated Press, Brian Bumbery rekao je kako je Cornell umro u srijedu navečer u Detroitu, a njegovu smrt komentirao je "iznenadnom i neočekivanom" i naglasio kako je njegova porodica u šoku. U saopćenju se navodi i to da će porodica surađivati s liječnicima kako bi utvrdili uzrok smrti, ali su zamolili i za poštovanje njihove privatnost, piše The Telegraph.

Američki pjevač bio je jedan od začetnika grungea u Seattleu devedesetih, u kojem je osnovao grupu Soundgarden, poznatu po pjesmama "Black Hole Sun" i "Spoonman", za koje je osvojio Grammyje.

https://youtu.be/3mbBbFH9fAg

Imao je raspon glasa od četiri oktave, a glazbenu karijeru nastavio je i nakon što se Soundgarden raspao 1997. godine (okupili su se ponovo nakratko 2010.) Godine 2001. Cornell je osnovao supergrupu Audioslave, na čijem je čelu bio s bivšim članovima benda Rage Against the Machine Tomom Morellom, Timom Commerfordom i Bradom Wilkom.

https://youtu.be/cy2ZUGc2mSs

Razvio je i uspješnu solo karijeru. Posljednji album "Higher Truth" objavio je 2015. godine, a prošle godine nastupio je u Zagrebu, u Lisinskom i održao koncert za pamćenje.

https://youtu.be/lYv9-3VN4FQ

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top