Izrael granatirao Gazu: Doseljenici upali u džamiju al-Aqsa

Home

Izrael granatirao Gazu: Doseljenici upali u džamiju al-Aqsa


Izraelska vojska je ispalila najmanje dvije granate u nedjelju navečer gađajući lokacije istočno od izbjegličkog kampa Maghazi u centralnom dijelu pojasa Gaze, javlja agencija Wafa.

Uz to, uhapšena su i dva Palestinca koji su se približili ogradi na granici sa Izraelom, istočno od Rafaha.

Granate su ispalili tenkovi koji su stacionirani na granici sa Gazom. Nanijeli su materijalnu štetu, ali nije bilo žrtava.

Izraelska armija tvrdi da je riječ o projektilu koja je ispaljena prema Izrael iz pojasa Gaze, ali koja je završila na Palestinskoj teritoriji.

Nije pojašnjeno zbog čega su uhapšena dvojica Palestinaca u Rafahu niti gdje su odvedeni, navodi agencija.

U kompleks džamije al-Aqsa upalo 300 izraelskih doseljenika

Oko 300 izraelskih doseljenika u pratnji policije je upalo u kompleks džamije al-Aqsa u okupiranom Istočnom Jerusalemu u nedjelju ujutro.

Dopisnik WAFA-a je rekao da je oko 300 ekstremističkih doseljenika upalo u dvorište al-Aqse i izvodilo obrede, dok je izraelska policija koja se nalazila na kapijama ovog kompleksa, nametnula stroga ograničenja ulaska muslimanskim vjernicima na ovo sveto mjesto, izvještava palestinska novinska agencija WAFA.

Sukobi između doseljenika i muslimana, koji su uobičajeni kada doseljenici upadnu na tu lokaciju, ovaj put nisu zabilježeni.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 11:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top