Novi slučaj izvanbračne zajednice sa maloljetnicom u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 82,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije; u pitanju su krivična djela, dok remećenja javnog reda i mira i saobraćajnih nesreća nije bilo.

Krivično djelo "nasilje u porodici" evidentirano je u naselju Osredak, a "izvanbračna zajednica sa mlađom maloljetnicom" u Podgredini.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta. 

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 19.09.2019. godine: d 09:00 do 11:00 sati trafo-područja: Crnaja Selo, GSM repetitor Ružnići, Prepumpna stanica Šturlići, Seferagići, Hadžin Potok, Derviševići, Lipa, Debeljak, Džehverovići i Šturlićka Platnica,

Dana 20.09.2019. godine: 09:00-10:00 sati trafo-područja: Toromani, Gornja Koprivna, SE Koprivna 1, GSM repetitor Sljeme, Duratovići, Mrtolosi, Mizići, Bečići, Ponjevići, Elkići, Liđani, Ljubijankići, Elkasova Rijeka i Fejzagići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada, saobraća se po mjestimično mokrom i klizavom kolovozu. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a povećana je i opasnost od odrona.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.