Izvještaj za polusezonu takmičenja i rada KBV "BUDO" - CAZIN

Home

Izvještaj za polusezonu takmičenja i rada KBV "BUDO" - CAZIN

Kratak osvrt na rad u prvoj polusezoni Kluba Borilačkih Vještina "Budo" iz Cazina gdje možemo reći da smo imali veoma popunjen plan rada koji smo u cjelosti odradili u ovoj polusezoni takmičenja.

Naš klub je uzeo učešće na 13 takmičenja,domaćih i međunarodnih. U tih 13 takmičenja,naši takmičari su dali i doprinos u radu Kantonalne Selekcije karatea.

Na kraju,u Cazin smo ponosno donijeli u ovoj polusezoni 101 medalju,što nije mala stvar i s ponosom možemo reći da gdje god smo otišli ponosno smo predstavljali naš grad i našu državu.

Pored svih tih obaveza,uspjeli smo realizovati i nabavku nove opreme.

ca

Prva ekipa,tj. 20 takmičara su dobili besplatne trenerke, majice,torbe i kačkete, dok su ostali sufinancirali nabavku opreme,ukupno 50 trenerki,50 majica,20 torbi i 20 kačketa sa klubskim oznakama. 

Ovim putem se želimo zahvaliti svim našim sponzorima,a posebno CPU infotech, Maja Commerc i Liskovački kamen čije reklame i nosimo na opremi.

Također da se zahvalimo i organima uprave Cazin i Sportskom Savezu Cazin koji su nam izišli u susret.

Nedavno smo obilježili i godišnjicu kluba uz prigodan roštilj i druženje svih naših članova i njihovih roditelja,te im se zahvaljujemo za sve,a posebno za klubski iftar u mjesecu Ramazanu. Tu smo i dokazali da mi nismo samo klub,već jedna velika porodica koja dijeli iste vrijednosti i ciljeve.

Za kraj prve polusezone,u našem klubu je bilo održano polaganje do smeđeg pojasa,gdje je pristupilo 20 naših članova,uspješno položili,te pokazali svoje znanje pred komisijom.

Kruna svega toga je polaganje naših troje članova za majstorska zvanja u sklopu seminara "Una-Sana 2017" gdje su naši članovi izišli na ispit za crni pojas,1.dan,a to su: Ibro Hadžalić,Ilma Muranović i Amel Bajramović.

Poslije svega ovog nemamo u planu praviti pauzu,već nastavljamo sa radom i pripremama za drugu takmičarsku polusezonu. 

Upisi novih članova su u tijeku,pa ako želite uspjeti,dobro nam došli!

Treninzi se održavaju:

• MZ Dom Čizmići - utorak i četvrtak od 18h;

• OŠ Liskovac - ponedjeljak i petak od 17h;

• Sportska Dvorana Cazin - subota od 16h i nedjelja od 17:30h!

Očekujemo vas! 

 

(Izvor: KBV BUDO Cazin)

Objavito: Tue, 08/22/2017 - 08:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top