Jako nevrijeme pogodilo Bosansku Krupu: Voda prodrla u stambene objekte, čupala stabla, uništila usjeve (FOTO)

Proteklu noć je Bosansku Krupu pogodilo nevrijeme praćeno jakom i obilnom kišom, vjetrom i ledom. Najveće štete pretrpilo je područje Bosanske Otoke, naselja poput Ljusine, Baštre, Kajteza, Crkvine, Ćevanuša.

4


Bujice koje je stvorila kiša prodrle su u stambene objekte, uništile usjeve, doslovno cijele plantaže krastavaca, malina i kukuruza, pokrenule klizišta, odnijele nasip na putevima pa čak i potporne betonske zidove.

 

1

 

Prema prvim procjenama na terenu štete su ogromne, najveće na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim usjevima. Sve raspoložive ekipe su na terenu, utvrđuje se činjenično stanje i vrše preventivne mjere kako bi se normalizirala situacija.

 

2

 

„Obišli smo lokacije koje su pretrpile ozbiljne štete. Lično sam se uvjerio da je voda doslovno poharala pojedine usjeve, uništila lokalne puteve, a najviše me je iznenadila činjenica da je zajedno s vjetrom desetine metara nosila mješalice za beton i srušila potporni zid dug deset metara“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i naglašava da je sada prioritet puteve učiniti prohodnim i sanirati štete koje su pričinjene na stambenim objektima.

 

3

 

Povrijeđenih osoba, prema dosadašnjim izvještajima, nije bilo.

 

(Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)