Home

JAVNA MANIFESTACIJA: Poziv na obilježavanje Dana patriotizma

07 Jan

JAVNA MANIFESTACIJA: Poziv na obilježavanje Dana patriotizma

Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda u cilju prezentiranja historijske istine o događajima vezanim za deveti januar 1992. godine organizuje javnu manifestaciju "Dan patriotizma - sjećanje na početak genocida nad Bošnjacima 92.-95." u Sarajevu u ponedjeljak 09.01.2017. godine u Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke sa početkom u 12:30 sati.Neophodno je prevazići d​nevno politička, medijska naduravanja i nepoštivanje - politiziranje obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH o zabrani proslavljanjaovog dana.

Bošnjački pokret sa drugim organizacijama i institucijama zbog toga je i inicirao proglašavanje ovoga dana , Danom patriotizma  - sjećanje na genocid 92.-95. želeći kontinuirano u budućnosti prezentirati istinu o najvećim zločinima na tlu Evrope počinjenim poslije Hitlera a koji proizilaze iz odluka tzv. Karadžićeve skupštine srpskog naroda.

U programu ovogodišnjeg obilježavanja Dana patriotizma - sjećanja na genocid 92.-95. učestvovat će: akademik dr. Smail Čekić; Muderis Nezim ef. Halilović, ratni komandant u odbrani BiH 92.-95.; Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta i zastupnik u Skupštini RBiH 92.-96.; Avdo Huseinović, autor dokumentarnih filmova o agresiji i genocidu nad Bošnjacima 92.-95.

(Izvor: Bošnjački pokret za ravnopravnost naroda)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top