Jedanaestogodišnja pjesnikinja sa naših krajeva doživljava uspjeh u USA

Home

Jedanaestogodišnja pjesnikinja sa naših krajeva doživljava uspjeh u USA


Ajla Dizdarević bi sigurno trebala biti ponos naše Krajine. Evo i zašto; Ova jedanaestogodišnja djevojčica koja živi u dijaspori, tačnije, u Iowi, gradu Waterloo prije nekoliko je izdala svoju knjigu poezije pod nazivom “All below my window”. “

Ajla je počela da piše još kad je imala pet godina, a počela se zanimati za poeziju još kad je imala devet godina. Njena prva knjiga poezije “All Below my window” doživjela je veliki uspjeh i njen talent sija u svakoj strofi. Njena sposobnost da piše o društvu, ratu i nasilju zadivila je sve one koji su čitali njene poeme i teško je zamisliti da neko tako mlad može biti tako zrelo vidjeti svijet i svu nepravdu u njemu.

Pozitivne kritike padaju sa svih strana, ne samo od strane bosanaca, već od strane amerikanaca koji, kako kažu, nisu mogli a da ne puste suzu koliko su bili dirnuti versama ovih poema.

Ajla bi trebala da bude ponos i dika sviju nas i jedan pozitivan primjer, te motivacija svoj našoj omladini koja ima talent i želju da postigne nešto u životu.

Ajdinović Edina

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 17:26

Facebook komentari

Back to top