JEDNA JE MAMA: Napisala je pismo umrloj majci i rasplakala internet

Home

JEDNA JE MAMA: Napisala je pismo umrloj majci i rasplakala internet

Djevojka pod imenom Lexie Sachs iz New Yorka napisala je pismo svojoj pokojnoj majci. U njemu je željela cijelom svijetu opisati koliko cijeni i voli svoju majku, iako je više nema.

Pismo je objavila na portalu Goodhousekeeping.com.

Pismo prenosimo u cijelosti:

"Mama,

vjerojatno nisi dvojila ni sekunde. Na kraju krajeva, to je tako tipična stvar koju mame govore. No tvoje riječi i danas me prate. Bilo je to prije dvije godine kad si se brinula za mene u bolnici nakon što sam rodila Baylu. Rekla si: 'Vidiš? Uvijek će ti trebati tvoja mama i ti ćeš uvijek trebati Bayli'. Tako jednostavna izjava s tako puno istine. Iako sam i sama postala mama i dalje sam te trebala, čak i više nego dotad. Nismo ni znale da ću deset mjeseci kasnije morati naučiti kako živjeti bez tebe.

Kad sam otišla na fakultet, zvala sam te svaki dan. Znala su govoriti da većinu klinaca treba podsjetiti da nazovu jednom tjedno, ali ne i mene. Zašto ne? Bila si moja najbolja prijateljica i uvijek smo imale tema za razgovor. I realno, osjećala si isto, odvela si me na put po Europi kako bismo bile same tijekom mojih školskih praznika.

Deset godina kasnije i naši pozivi postali su FaceTime kako ne bi prošao ni dan da ne vidiš Baylu (bez brige, danas to tata radi umjesto tebe). Iako je prošla godina bez tebe, i dalje imam želju nazvati te dok obavljam nešto, ispričati ti smiješnu priču ili čuti tvoj glas.

Nakon Baylina rođenja, šalila sam se da nemam društveni život jer sam sve slobodno vrijeme provodila s tobom. Iako se tvoje zdravlje pogoršavalo, ti i tata biste vozili dva sata samo da nas posjetite. Bila si iscrpljena, morala si nositi masku s kisikom i bila si frustrirana što ti lijekovi ne pomažu. Unatoč tome, nikad nisi bila sretnija nego kad si bila baka.

Hvala ti, mama, što si posljednju godinu života posvetila tome da me naučiš kako biti majka. Nadam se da će Bayla kad odraste htjeti sa mnom provesti onoliko vremena koliko sam ja provela s tobom. Hvala ti što si joj dala ljubavi za cijeli život u samo deset mjeseci. Sjećaš se one ovčice koju si joj kupila kad sam bila trudna. Spava s njom svake noći grleći je. Svaki dan gleda fotografije na kojima je držiš. Iako se Bayla neće sjećati bake Jo, obećavam da će uvijek znati koliko si je voljela.

Volim te,

Lexie". 

(Izvor: Index.hr)

Objavito: Pon, 06/05/2017 - 16:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top