Jedno krivično djelo i dva narušavanja javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

.
Na graničnim prelazima, pa i na GP Velika Kladuša, trenutno nema dužih zadržavanja

Covid ambulanta u protekla 24h bilježi povećan prijem pacijenata sa sumnjom na zarazu korona virusom. Naime, javilo se njih 37 ali nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

Podsjetimo, u prostorijama Doma zdravlja Velika Kladuša danas je planirano vakcinisanje stanovništva sa Moderna vakcinom od 14:00h do 17:00h. Planirana je i prva doza sa vakcinom Sinofarm u prostorijama rendgen službe Doma zdravlja.

 

– Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se javilo 36 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Kasim Selman.

– Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnoj jedinici Velika Kladuša. Prekidi se odnose na sljedeća trafopodručja i termine:

 

od 12:00 do 16:00h: Mrcelji 1, Mrcelji 2 i Čelinja,

od 09:00 do 14:00h: Vodovod Šumatac, GSM Repetitor Šabići, Purići, Mravača, Šabići, Vejnac 1, 2 i 3 i Farma Vejnac,

od 11:00 do 14:00h: Osnovna škola

Na ostalom području općine Velika Kladuša elektrosnabdijevanje je uredno, informacija je iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno krivično djelo i dva narušavanja javnog reda i mira. Saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

– Vatrogasci, prema riječima dežurnog Grahovića, nisu imali intervencija.

 

– Vodonapajanje je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

– Kako nas informišu iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 10. novembar:

 

– Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a posebno izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje upozoravamo na opasnost od mogućih odrona i klizišta, te savjetujemo oprezniju vožnju.

 

Danas i sutra (10. i 11.11.) od 08 do 16 sati na magistralnom putu Bužim-Bosanska Otoka zbog asfaltiranja obustavlja se saobraćaj. Putnička vozila saobraćaju lokalnom obilaznicom (Jezerski-Mahmića most), dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac (Otoka-Ljusna-Križ-Jezerski-Memić Selo-Bužim i obratno).

 

Na graničnim prelazima, pa i na graničnom prelazu Velika Kladuša, trenutno nema dužih zadržavanja.

 

 – Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni.

 

 – Biometeorološka prognoza dodatno će se popraviti. Mjestimično izraženija naoblaka, pojava magle i povremeno tmurno vrijeme, u dijelu Bosne, kod većine ljudi negativno će djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa odmicanjem dana i zatopljenjem, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini će opća slika biti ljepša, uz duže sunčane periode i više temperature zraka.