Jedno lice teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 89,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. ispred TC "Bingo" došlo je do prosjačenja, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježene su dvije saobraćajne nesreće.

Prva se dogodila u Ulici Nurije Pozderca, a u njoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Jedno lice teže je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći na R402, Gnjilavac-Polje, gdje je došlo do sudara između kamiona i automobila. 

Cazinski vatrogasci imali su jednu tehničku intervenciju vezanu za tešku saobraćajnu nesreću na relaciji Gnjilavac-Polje.

Vezana vijest: Cesta zatvorena: Teška saobraćajna nesreća na relaciji Gnjilavac-Polje

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 65 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH  T/J Bihać-Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je ovoga jutra suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Uz povoljne vremenske prilike, uvećava se broj motociklista i biciklista u saobraćaju, pa pozivamo na dodatni oprez. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila tokom dana, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutna zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.