Još dvojica tinejdžera priznala učešće u napadu kada je ubijen Zemir Begić (FOTO)

Još dvojica optuženih za ubistvo Zemira Begića, priznali su učešće u napadu koji se desilo 2014. godine.

Robert Mitchell, (21) je priznao krivicu uz nagodbu sa Tužilaštvom da se ubistvo kvalifikuje kao ubistvo drugog stepena, tj. smrt koja je nastala tokom izvršenja krivicnog djela. Micelovo priznanje uslijedilo je dvije sedmice nakon što je Darrian Johner (19) osuđen na 18 godina zatvora, za isto djelo.

Policija je neposredno nakon napada kao osumnjičene identifikovala Mitchell, koji je tada imao 17 godina, Travisa Kidda, tada 16-godišnjaka, zajedno sa Johner i Juanom C. Fabian-Lutzom, koji su tada imali 15 godina.

Lutz, koji danas ima 19 godina, priznao je ubistvo drugog stepena i dobio kaznu od 25 godina. Travis Kidd, iz St. Louisa je optužen 30. novembra, 2014. godine. Njegov slučaj se još uvijek procesuira.

Podsjećanja radi, Begić (32) porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ubijen je čekicem u St. Louisu, novembra 2014. godine. Ogorčeni pripadnici bh. zajednice su nakon njegovog ubistva, izašli su na ulice.

zemir-begic-1

Zvanična verzija napada je da je Begić bio u automobilu kada mu je nekoliko maloljetnika prišlo i počelo uništavati vozilo.

Begić je tada izašao iz vozila kako bi se suočio s njima, a oni su nakon toga počeli da viču i da ga udaraju čekićem. Begić je pretrpio povrede glave, stomaka, lica i usta, a preminuo je u bolnici.