Jučer u cazinskom naselju Stijena došlo do uznemiravanja i prijetnji od strane jednog lica

sa

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin smo prikupili i obradili informacije o slijedećim pojavama i događajima:

 

Izvještaj policijske stanice Cazin

Javni red i mir 1

08:05 sati u mjestu Podgredina upućivanje prijetnji i uznemiravanje SMS porukama od strane jednog lica

Izvještaj Profesionalne vatrogasne jedinice Cazin 0

Opis Mirno

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja Pregleda: 69 Povreda Korištenje saniteta 3

Vodosnabdijevanje Uredno,

Elektrosnabdjevanje Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da je dana 19.01.2023.godine uredno snabdijevanje električnom energijom.

Komunalne usluge Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Stanje na cestama 19. 01. 2023. u 06 : 30 sati POSEBNA NAPOMENA ZA VOZAČE ! Bosanskohercegovački auto-moto klub, u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, obavezan je svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti maksimalno tri usluge pomoći na javnim cestama u toku godine.Besplatne usluge pomoći na cesti mogu se dobiti pozivom na broj 1282 ili (033) 282-100, i podrazumijevaju: Informacije o stanju i prohodnosti cesta i uvjetima za vožnju u Bosni i Hercegovini, Dvije tehničke usluge pomoći na cesti u cilju osposobljavanja vozila za nastavak putovanja (usluge popravke manjeg kvara na vozilu), a najviše jednu u toku mjeseca,Ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti, jednu uslugu prijevoza vozila najveće dozvoljene mase do 3,5 t do baze SPI ili najbliže registrovane servisne radionice gdje se kvar može otkloniti ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu/želji vlasnika na udaljenost od maksimalno 10 kilometara.Vozilima koja se nalaze u kvaru na privatnim prostorima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti, ali ista nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.U slučaju značajnog povećanja poziva za pomoć na cesti, prednost će imati oni koji traže intervenciju na cesti većeg ranga u odnosu na javnu cestu nižeg ranga.

Prostorni obuhvat zone odgovornosti BIHAMK-a je područje sljedećih gradova i općina: Bihać, Cazin, Bosanska Krupa; Bosanski Petrovac, Ključ; Sanski Most; Velika Kladuša, Bužim; Tuzla, Kladanj; Banovići, Živinice, Kalesija, Sapna, Teočak, Ćelić, Srebrenik, Gračanica, Lukavac, Doboj Istok; Olovo; Zenica, Kakanj; Zavidovići, Žepče, Maglaj; Tešanj, Usora, Doboj Jug; Goražde, Prača, Ustikolina; Bugojno, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf; Travnik, Novi Travnik; Konjic; Mostar; Jablanica, Prozor/Rama; Stari Grad-Sarajevo, Centar-Sarajevo, Novo Sarajevo, Novi Grad-Sarajevo, Ilidža, Vogošća, Hadžići, Trnovo; Ilijaš, Visoko, Breza, Vareš. Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar-Resnovci-Bosansko Grahovo. Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: SarajevoJajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, i Turbe-Karanovac. Vozače upozoravamo i na mjestimično jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu. Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja . 

Vodostaj Mutnice Mjerna stanica u Tržcu je 2,10 m

Doslo je do izljevanja rijeke Mutnice i Rijeke Korane iz svog korita

Autobusni saobraćaj Prevoznici imaju dozvolu vršenja prevoza.

Temperatura: u 07:00 2C Pritisak: 1000 (mb) Vlažnost: 96 %

Neeksplodirana ubojna sredstva NUS