Jusuf i Emina upoznali se prošlog ljeta u Tuzli, ljubav se nastavila i u Portlandu

Home

Jusuf i Emina upoznali se prošlog ljeta u Tuzli, ljubav se nastavila i u Portlandu

"Nurk groznica" ponovo trese ne samo navijače Portlanda, već i kompletnu NBA. Djevojka našeg NBA asa postala je medijska zvijezda u Americi 

Jusuf Nurkić prvi je košarkaš Portland trejl blejzersa u posljednjih 27 godina koji je imao 33 poena i 16 skokova, uz najmanje 80 procenata relizacije iz igre, i to u možda ključnom duelu za plasman u plej-of najjače svjetske košarkaške lige.

Blistave igre

Jusuf je svoju najbolju partiju od dolaska u NBA pružio upravo protiv svog doskorašnjeg kluba Denver nagetsa, od kojeg je, pobjedom od 122:113, njegov sadašnji tim Portland preuzeo osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje Zapadne konferencije.

Nastavio je 22-godišnji košarkaš seriju blistavih igara, koje ga svrstavaju među vodeće centre lige u ovom trenutku.

No, Bosanska Zvijer, kako mu je nadimak u Americi, nije jedina osoba iz Bosne i Hercegovina koja je opčinila Portland. Prava zvijezda postala je i djevojka koju je kamera često prikazivala tokom utakmice i koja je Jusufa nakon pobjede nagradila poljupcem.

Raspisali su se američki mediji o lijepoj Emini, Jusufovoj djevojci, za koju navijači u Portlandu već "lobiraju" da dobije amričku "zelenu kartu", jer vjeruju da je i njena podrška doprinijela sjajnim Nurkićevim igrama.

Pozitivan utjecaj

Riječ je o Emini Durić, djevojci koju su američki mediji već pretvorili u medijsku zvijezdu. Emina je rođena prije 22 godine u Tuzli, gdje se i upoznala s Jusufom...

- Jusuf je rođen u Živinicama, u blizini Tuzle. Iako je još kao dječak zbog košarke otišao u Sloveniju, kasnije u Hrvatsku, pa u Ameriku... Tuzla je njegov grad, u kojem ima i porodicu i mnogo prijatelja.

Zbog toga nas nije iznenadilo da je i ljubav pronašao u našem gradu. Emina pažnju privlači ne samo ljepotom nego i lijepim manirima, potječe iz porodice poznatih tuzlanskih ljekara - kaže naš izvor iz Tuzle, blizak mladom paru, te dodaje:

- Jusuf i Emina upoznali su se prošlog ljeta u Tuzli, gdje je Jusuf boravio na pripremama reprezentacije nakon završetka sezone u Denveru. Već nekoliko puta je odlazila u Ameriku i veoma pozitivno utječe na Jusufa, primijeti se da su oboje veoma sretni.

Nurkića 'otkrila' majica

Prvi znak ljubavi Emine i Jusufa, za američke novinare, bila je majica u kojoj je Nurkić nedavno snimljen prilikom dolaska u dvoranu u Portlandu.

Jusuf je, naime, bio obučen u majicu s likom djevojke za koju se poslije ispostavilo da je Emina Durić.

Uvijek staložena

Pažnju je privuklo i to što je Emina tokom utakmice s Denverom mirno sjedila, čak i u trenucima kad su, praktično, svi drugi navijači bili na nogama.

- Nikad se pretjerano ne uzbuđujem. Uvijek nastojim biti staložena - izjavila je Durić novinarima u Portlandu.

Izvor: avaz.ba

Objavito: Pet, 03/31/2017 - 22:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top