04 May

Kabinet gradonačelnika Grada Cazina ugostio predstavnike Udruženja distrofičara Cazin

Kabinet gradonačelnika Grada Cazina ugostio je predstavnike Udruženja distrofičara Cazin, te je održan radni sastanak u vezi programa obilježavanja Sedmice borbe protiv distrofije.

I ove godine, kao i do sada podršku aktivnostima ovog Udruženja daje Grad Cazin.

U atmosferi uvažavanja i razumijevanja razgovaralo se i o drugim tekućim pitanjima kojima se susreću osobe sa invaliditetom u cilju stalnog poboljšanja uslova življenja.

- Naša vizija je što veći doprinos u izgradnji sredine univerzalnog dizajna, jednakih mogućnosti za sve građane i osobe sa invaliditetom. Poštivanje osnovnih ljudskih prava u BiH, posebno osoba sa specifičnim potrebama. Jačanje partnerskih odnosa između lokalne zajednice i organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom kako bi svi bili sretni i zadovoljni, istakao je savjetnik gradonačelnika Jusuf Bajrektarević.

Distrofija je teška i opaka bolest koja od oboljelih stvara najtežu kategoriju osoba sa teškim tjelesnim invaliditetom.

Mediji ne poklanjaju dovoljno pažnje ovom oboljenju, a većina ljudi nije upoznata s njom. Kako bi se Cazinjani upoznali s ovom bolešću, ali i kako bi se, na neki način, olakšao život oboljelima, u našem gradu se u mjesecu maju održava manifestacija pod nazivom “Sedmica borbe protiv distrofije”.


(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top