Kabinet gradonačelnika Grada Cazina ugostio predstavnike Udruženja distrofičara Cazin

Home

Kabinet gradonačelnika Grada Cazina ugostio predstavnike Udruženja distrofičara Cazin


Kabinet gradonačelnika Grada Cazina ugostio je predstavnike Udruženja distrofičara Cazin, te je održan radni sastanak u vezi programa obilježavanja Sedmice borbe protiv distrofije.

I ove godine, kao i do sada podršku aktivnostima ovog Udruženja daje Grad Cazin.

U atmosferi uvažavanja i razumijevanja razgovaralo se i o drugim tekućim pitanjima kojima se susreću osobe sa invaliditetom u cilju stalnog poboljšanja uslova življenja.

- Naša vizija je što veći doprinos u izgradnji sredine univerzalnog dizajna, jednakih mogućnosti za sve građane i osobe sa invaliditetom. Poštivanje osnovnih ljudskih prava u BiH, posebno osoba sa specifičnim potrebama. Jačanje partnerskih odnosa između lokalne zajednice i organizacija i udruženja osoba sa invaliditetom kako bi svi bili sretni i zadovoljni, istakao je savjetnik gradonačelnika Jusuf Bajrektarević.

Distrofija je teška i opaka bolest koja od oboljelih stvara najtežu kategoriju osoba sa teškim tjelesnim invaliditetom.

Mediji ne poklanjaju dovoljno pažnje ovom oboljenju, a većina ljudi nije upoznata s njom. Kako bi se Cazinjani upoznali s ovom bolešću, ali i kako bi se, na neki način, olakšao život oboljelima, u našem gradu se u mjesecu maju održava manifestacija pod nazivom “Sedmica borbe protiv distrofije”.


(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 13:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top