Kako kosi vratiti stari sjaj nakon vrućeg ljeta?

Home

Kako kosi vratiti stari sjaj nakon vrućeg ljeta?

Kosa je ljeti izložena raznim izazovima, od hlora, preko mora, do sunca i visokih temperatura koje će, zajedno sa soli i vjtrom, učiniti da se isuši, izgubi sjaj i počne pucati.

Naravno, to je ono što će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti bronzani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu.

Kako biste učinkovito zaštitili kosu i izbjegli potrebu za drastičnim skraćivanjem u frizerskom salonu nakon godišnjeg odmora, evo nekoliko savjeta kako zaštititi kosu od ljetnih vremenskih (ne)prilika.

Zaštita kose nakon ljeta:

Blagi šampon – priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe no što to inače činite. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu – more, sunce, vjetar i bazenski hlor jako oštećuju kosu. Jednom sedmično nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama – zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte. Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca, stoga nema razlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru.

Recept za sjajnu masku za kosu

Maska za kosu od kokosovog ulja

Sastojci: tri kašičice kokosovog ulja,  kašičica meda,  1 sirovo jaje.

Priprema Sastojke dobro izmješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, nanesite na kosu od korijena cijelom dužinom i ostavite da djeluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

 

(Izvor:fokus.ba)

Objavito: Sat, 09/02/2017 - 20:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top