Home

Kako kosi vratiti stari sjaj nakon vrućeg ljeta?

02 Sep

Kako kosi vratiti stari sjaj nakon vrućeg ljeta?

Kosa je ljeti izložena raznim izazovima, od hlora, preko mora, do sunca i visokih temperatura koje će, zajedno sa soli i vjtrom, učiniti da se isuši, izgubi sjaj i počne pucati.

Naravno, to je ono što će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti bronzani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu.

Kako biste učinkovito zaštitili kosu i izbjegli potrebu za drastičnim skraćivanjem u frizerskom salonu nakon godišnjeg odmora, evo nekoliko savjeta kako zaštititi kosu od ljetnih vremenskih (ne)prilika.

Zaštita kose nakon ljeta:

Blagi šampon – priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe no što to inače činite. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu – more, sunce, vjetar i bazenski hlor jako oštećuju kosu. Jednom sedmično nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama – zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte. Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca, stoga nema razlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru.

Recept za sjajnu masku za kosu

Maska za kosu od kokosovog ulja

Sastojci: tri kašičice kokosovog ulja,  kašičica meda,  1 sirovo jaje.

Priprema Sastojke dobro izmješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, nanesite na kosu od korijena cijelom dužinom i ostavite da djeluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top