Kakvo nas vrijeme očekuje danas u BiH

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno vedro. Više oblačnosti ima u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i na zapadu Hercegovine. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne ima i magle

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac -4 stepena, Bugojno 1, Livno i Zenica 2, Bjelašnica, Jajce, Sanski Most i Srebrenica 3, Banja Luka, Ivan-sedlo, Prijedor, Sarajevo i Tuzla 4, Bijeljina, Grude i Široki Brijeg 5, Brčko, Stolac i Zvornik 6, Bihać 7, Mostar i Trebinje 8 i Gradačac 11.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2hPa je manji od normalnog i opada.

U Hercegovini, Krajini, sjevernim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne danas se prognozira više oblačnosti. U centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje se mala do umjerena naoblaka. Krajem dana moguća je lokalno slaba kiša u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen.

U Sarajevu će danas biti pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.