Kamere otkrile posljednje trenutke prije strašnog zločina: Djevojčicu ubio dok se igrala hula-hopom

..

Nadzorne kamere otkrile su posljednje trenutke bezbrižne igre prije nego što je ubica nedužnoj djevojčici Liliji Valutyte (9) zadao smrtonosne ubode nožem, prenosi Daily Mail.

Lilia se u predvečerje na ulici ispred dućana igrala s hula-hupom sa svojom mlađom sestrom kada je došlo do ovog tragičnog događaja.

Cijela britanska javnost šokirana je zločinom počinjenim u večernjim satima prošlog četvrtka u Bostonu u okrugu Lincolnshire.

Stigli policajci

Na snimku su prikazani trenuci igre devetogodišnjakinje s mlađom sestrom ispred dućana u kojemu je radila njihova majka, samo deset minuta prije zločina. Često su se igrale na istom mjestu, prenosi “Jutarnji list”.

Vide se i dva policajca koja trče prema djevojčici, a za njima jure radnici hitne pomoći.

Također se na snimku mogu vidjeti šokirani mještani kako se okupljaju na mjestu zločina u Fountain Laneu prije nego što ih je rastjerao policajac, izvještava ITV News.

Za ubistvo je optužen litavski državljanin Deividas Skebas (22) koji je živio u Bostonu. Njemu je određen pritvor, a na sudu bi se trebao pojaviti 19. septembra, kada će biti određen privremeni datum suđenja.

Žive u strahu

Nakon velike tragedije porodica ubijene djevojčice živi u strahu.

“Jako su zabrinuti, nisu u stanju ostati u kući. Strahuju da je ubojica još uvijek negdje vani i da su oni sljedeća meta”, izjavio je porodični prijatelj.

Osumnjičeni Skebas porijeklom je iz Utene, industrijskog grada u Litvianiji, gdje još uvijek žive članovi njegove porodice.

Tokom vikenda forenzičari su pretražili njegov stan u Bostonu tražeći dokaze. Doselio se u Veliku Britaniju, ali se u nekom trenutku vratio u domovinu, da bi nedavno opet došao u Boston.

Izvor: