fbpx Karate selekcija USK uzela učešće na najvećem i najkvalitetnijem Karate turniru u Evropi

Karate selekcija USK uzela učešće na najvećem i najkvalitetnijem Karate turniru u Evropi

Home

Karate selekcija USK uzela učešće na najvećem i najkvalitetnijem Karate turniru u Evropi


Karate selekcija Unsko sanskog kantona je kako je i Kalendarom aktivnosti predviđeno , uzela učešće na najvećem i najkvalitetnijem Karate turniru u Evropi , 26 Grand Prix Croatia u Samoboru koji je u tri dana okupio : 2081 takmičara iz 260 klubova i 26 država.

Trećeg dana takmičenja u Nedjelju na tatami su izašli najmlađi , djeca do 13 godina u izuzetno velikom broju i kvalitetnim postavama.

Dječija selekcija Karate saveza Unsko sanskog kantona , koja je na ovo takmičenje otišla uz svesrdnu pomoć kantonalnog karate saveza , je kao i mnogo puta od svog formiranja obradovala sve poklonike ovog sporta.

Naši najmlađi su u prepunoj gradskoj dvorani u Samoboru , među takmičarima iz 26 država , nadvisili sve i u ukupnom plasmanu zauzeli prvo mjesto.

Veliki doprinos ovom uspjehu kantonalne selekcije dali su članovi  Karate kluabova : Regeneracija iz Velike Kladuše , Feniksa iz Bosanske Krupe , Jion , Bihać i Sensei iz Bihaća , čiji su takmičari bili na pobjedničkom postolju , ali svakako i oni koji su imali nešto manje sportske sreće , takmičari iz Karate klubova : Budo iz Cazina , Krajina Šotokan Cazin , Una iz Bosanske Krupe i Bužima.

Nosioci zlatnih medalja na ovom prestižnom takmičenju postali su : Muhamed Murtić i Emil Sadiković , srebrenim medaljama su se okitili : Tarik Salkić , Sara Topčagić i Anes Pašić , a nosioci bronzanih odličja postali su: Hasan Selimović , Suad Sadiković , Sumeja Bašić , Lejla Kudić , Sara Rekić i Alem Veladžić.

Ovo je prvi od šest predviđenih turnira u 2017. Godini na kojima će učestvovati Karate selekcija USK-a , koja je jedan od najboljih i najuspješnijih projekata Karate saveza USK-a i postala je prepoznatljiva u regionu ne samo kao prva kantonalna selekcija nekog sporta u našoj državi , već isključivo svojim nastupima i rezultatima koji su produkt dobrog , planskog i zajedničkog rada Karate saveza i klubova.

Selekciju na turniru su predvodili gospodin Bajro Durdžić, direktor reprezentacije, Ramo Kovačević, trener  selekcije i sekretar Saveza i treneri reprezentacije: Mujo Begić, Mirzet Beganović i Senad Vilić.

(KARATE SAVEZ USK)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 17/01/2017 - 09:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top