Kazaz: Dodik očitao lekciju amaterima iz Predsjedništva BiH

Milorad Dodik je jedini dobitnik krize u Bosni i Hercegovini. Njemu ide na ruku amaterizam Željka Komšića i Šefika Džaferovića u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i očita neobrazovanost i nedoraslost za funkcije na kojima se nalaze, kazao je profesor Enver Kazaz koji je gostovao u Newsroomu na N1.

Kazaz je ocijenio da dok traje kriza u vezi formiranja vlasti u BiH, a Dragan Čović i Bakir Izetbegovića pronalaze novu "hemiju" u odnosima, Dodik jača svoju poziciju jer, kako je kazao, drži sve instrumente u svojim rukama, prenosi N1.

"Zbog dvotrećinske vlasti u Republici Srpskoj Dodik upravlja procesima, njemu kriza odgovara, njemu ide na ruku amaterizam Željka Komšića i Šefika Džaferovića u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine i očita neobrazovanost i nedoraslost za funkcije na kojima se nalaze", kategoričan je bio Kazaz.

Dodao  je kako član državnog Predsjedništva iz reda srpskog naroda u ovom trenutku protiv Bosne i Hercegovine ima višestruk pozitivan rezultat...

"On je ojačao poziciju RS-a odbijajući odluku ovih amatera u vezi sa Pelješkim mostom. Dodik je pokazao šta znači moć i on im je održao lekciju iz političkog pragmatizma. Na drugoj strani je samo puki i jeftini kvazipatriotizam", kazao je gost Newsrooma.