KBV BUDO Cazin dominirao u Banja Luci, Amar Bajramović najbolji senior

Home

KBV BUDO Cazin dominirao u Banja Luci, Amar Bajramović najbolji senior

U nedjelju, 3.decembra 2017.godine, održan je drugi karate turnir "CASTRA OPEN 2017", a učešće je uzelo preko 800 takmičara iz 56 klubova iz pet zemalja. Učešće na ovom turniru je uzeo i KBV BUDO Cazin sa 21 takmičarem koji su nastupili u 42 kategorije, gdje su zauzeli 2. mjesto u ukupnom plasmanu sa osvojene 43  medalje, odnosno 9 zlatnih, 11 srebrenih i 23 brončane medalje.

Najuspješniji takmičar turnira bio je Bajramović Amar iz KBV Budo Cazin koji je osvojio 5 zlatnih medalja i pehar za najuspješnijeg seniora, te pehar za najuspješnijeg takmičara turnira. Za kraj ove sezone klub je postigao najbolji rezultat u ovoj godini, osvojili su 3 pehara za  klub i grad Cazin. Također, ovom rezultatu su pridonijeli i takmičari koji su osvojili po dvije zlatne medalje, a to su:

Kapić Ena - borbe 2008. god -37 kg;
Kapić Ena - borbe 2007. -40 kg;
Miskić Rijad - borbe 2009. -30kg;
Miskić Rijad - borbe  2008. -35kg, i
Bajramović Amel za odličan nastup u katama u kadetskoj i juniorskoj kategoriji ekipno.

        - "Kako sa ovim turnirom završavamo takmičarsku sezonu, želio bih se zahvaliti svim roditeljima naših članova na podršci i zalaganju, smatram da smo ove godine odradili veliki posao, i napravili veliki rezultat s kojim se naš KBV BUDO uzdigao na prvo mjesto u našem gradu, i u sami vrh klubova na Unsko-sanskom kantonu. Još bih se želio zahvaliti Sportskom Savezu grada Cazin na čelu sa Emirom Dautovićem koji su nam obezbijedili prijevoz na ovaj turnir, te uveliko nam olakšali učešće na istom. Čestitke svim takmičarima na odličnim rezultatima, a u sljedećoj godini idemo još jače i bolje", rekao je za Cazin.NET trener Senad Vilić.

Cazin.NET

Budo

Budo

Budo

Budo

Budo

Budo

Objavito: Wed, 12/06/2017 - 09:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top