Kemal Baysak: Počasni građanin Bihaća posjetio Gradsku upravu Bihać (FOTO)

Home

Kemal Baysak: Počasni građanin Bihaća posjetio Gradsku upravu Bihać (FOTO)


U posjeti Gradskoj upravi Bihaća danas je boravio Ahmet Kemal Baysak, počasni generalni konzul BiH u Izmiru i počasni građanin Bihaća, te predstavnici Federacije udruženje kulture BiH u Turskoj.

Posjetu Bihaću počasni konzul Baysak iskoristio je da se upozna sa aktuelnim stanjem u gradu Bihaću, sa posebnim akcentom na uspostavu saradnje u oblasti kulture između grada Bihaća i prijateljskih gradova u Turskoj.

„Želimo uspostaviti saradnju i u oblasti kulture i mislim da smo na dobrom putu da to i uradimo jer Bihać ima šta ponuditi kada je u pitanju kultura i raduje me spremnost predstavnika grada da se osnaže kontakti sa prijateljskim gradovima u Turskoj, a posebno u oblasti turizma, privrede i poljoprivrede" ,kazao je počasni konzul Baysak.

Zahvalivši se na dosadašnjem angažmanu na promociji grada Bihaća i njegovih prirodnih ljepota, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, kazao je da su osobe poput počasnog konzula Baysaka najbolji ambasadori Bihaća u svijetu i najbrži put kako se konkretne ideje mogu realizirati u djela.

„Svako ko promoviše naš grad i njegov potencijal u svim oblastima izuzetno je dobro došao i veliki respekt i uvažavanje ima od strane lokalne zajednice. To počasni konzul i počasni građanin Baysak sasvim sigurno ima u gradu Bihaću i sretni smo što i dalje želi pomoći Bihaću kroz svoj rad i svoja poznanstva“ ,kazao je predsjedavajući Župa.

dsc0567

dsc345

S poštovanjem !

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 13/07/2017 - 13:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top