Kineski migranti pokušali ući u SAD, skrivali se u pokućstvu i perilici

NEKOLIKO kineskih migranata pokušalo je ući u SAD iz Meksika skrivajući se u perilici, komodi i drugim komadima pokućstva, javlja CNN. 11 migranata skrivalo se u kovčegu, komodi i perilici Granični agenti pregledavali su ove subote kamion za selidbe u San Diegu u Kaliforniji kada su pronašli 11 kineskih migranata koji su se skrivali u pokućstvu. Pronađeni su u perilici, komodi te jednom kovčegu. Nijedan od migranata, na sreću, nije bio ozbiljnije ozlijeđen. Vozač kamiona za selidbe je uhićen, a migranti su zadržani.

No, vlasti su ih zadržale prema imigracijskim propisima. 42-godišnji vozač kamiona, koji je ujedno i američki državljanin, uhićen je i odveden u pritvor u San Diegu. Još uvijek se ne zna koje će optužnice biti dignute protiv njega.

Prošli mjesec američke vlasti pronašle još šest migranata iza lažnog zida u kamionu

Iz američke carinske i granične agencije izjavili su kako je krijumčarenje ljudi izuzetno opasno te da može imati smrtonosne posljedice. Osim ovog slučaja, američke vlasti pronašle su prije mjesec dana šest kineskih migranata koji su se skrivali iza lažnog zida jednog kamiona.