Kladuška večer 2010

Home

Kladuška večer 2010


Dragim gostima  prijateljima, i svim Kladuščanima krajišnicima koji su  prisustvovali kulturno – sportskoj manifestaciji “Kladuškoj večeri 2010″, a koju smo organizirali po drugi put u Chicagu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo i odamo priznanje svim učesnicima programa: Mersi – Meri Miljkovic, Masiju Keseroviću, Elvini Beslagić, Izetu Čauševiću, djevojkama koje su učestvovale u izboru za MISS Kladuške večeri 2010 godine i omladini koja je dala svoj veliki doprinos u uspješnoj organizaciji.

Prošle godine u isto vrijeme   organizirali smo prvo “Kladuško veče” i obećali da će ova kulturno – sportska manifestacija postati tradicionalna i da ćemo je održavati svake godine. Uz veliku pomoć naših sugrađana ispoštovali smo dato obećanje.

Hvala svima koji su dosli iz Waterlooa, Fort Wayne, Utica i iz drugih gradova USA.

Želimo da obavijestimo našu javnost da imamo samo jedan cilj a to je da organizaciju  Kladuške večeri preuzme omladina. Da se okupimo jednom godišnje i da to bude tradicionalno svake godine. Mi Kladuščani, Krajišnici i naši prijatelji želimo da se na trenutak prisjetimo naše Kladuše i svih naših gradova u Krajini. Svi mi koji smo svoje utočište našli ovdje u Americi potičemo iz Krajine, Kladuse, Cazina, Bihaca, Buzima iz Bosne i Hercegovine. Svi se mi ponosimo sa svojim zavičajem.  Ne vidimo tu nista loše. Nikog nismo zapostavili niti prozvali. Svako je dobro došao od Kladuše pa do Une i iz cijele Bosne i Hercegovine. Kladuška noć nije noć samo Kladuščana već je to zabava i noć svih ljudi koji su silom prilika našli utočiste ovdje na američkom kontinentu. Sve što zbližuje naše ljude našu omladinu ne može biti protiv bilo kojeg Krajišnika prisustvovao on na Kladuškoj večeri ili ne. Svako ima pravo da se zabavlja na način kako mu je volja.

I na kraju još jednom hvala vam svima i vidimo se ako Bog da 2011 godine u Chicagu na “Trećoj Kladuškoj večeri”.

Organizacioni odbor

Kladuske veceri

Clan odbora  Selim Sula Hodzic

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 17:18

Facebook komentari

Back to top