Ključ: Otvoreno igralište za djecu s posebnim potrebama

Udruženje roditelja djece i mladih s posebnim potrebama "I MI SE BUDIMO" Ključ, nedavno je uspješno realizovalo izgradnju dječijeg igrališta u sklopu projekta „Uključi se – postani vidljiv“.

Park je izgrađen u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji predstavlja zajedničku inicijativu finansiranu sredstvima vlada Švicarske i Švedske, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravde F BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS, Vladom Brčko distrikta i entitetskim savezima općina/opština i gradova.

Naime, radi se o skromnom novouređenom parku u kojem će se djeca sa posebnim potrebama moći igrati u bezbjednim i njima prilagođenim uslovima, što će u konačnici biti dobar način za njihovu socijalizaciju.

Sve sprave dizajnirane su tako da omogućuju sigurnu interakciju kod djece, što će im biti od velike pomoći u razvijanju njihovih motoričkih sposobnosti.

Izgradnja ovog skromnog, ali veoma značajnog parka, dokaz je da ovo lokalno udruženje pruža nesebičnu podršku i misli na svoje mališane.