Ključ: Svečano i dostojanstveno obilježen Dan oslobođenja (FOTO)

Nizom prigodnih aktivnosti, Ključani su jučer obilježili 23. godišnjicu oslobođenja općine Ključ koji se obilježava i kao Dan općine.

Tim povodom, općinske delegacije i građani Ključa obišli su lokacije svih šehidskih mezarja na području ove općine i učenjem fatihe odali počast najzaslužnijim sinovima naše zemlje, koji su dali živote da bi odbranili ovaj grad, ali i našu domovinu BiH.

Kao i svake godine, u sklopu obilježavanja najznačajnijeg datuma za ovu općinu, održane su i sportske discipline, ulične trke djece svih uzrasta, te doček učesnika maratona iz Bihaća, a upriličen je i planinarski pohod u organizaciji Udurženja ljubitelja prirode "Eko sport".

Povodom Dana oslobođenja općine Ključ, održana je i svečana akademija kojoj su pored velikog broja građana i predstavnika općinskih vlasti, prisustvovali i brojni gosti te predstavnici i bivši komandanti brigada koje su među prvima ušle u Ključ 15. septembra 1995.

Počasnog građanina ove godine nije bilo, a plaketa "15. septembar", ove godine dodijeljena je Ismetu Omanoviću.

Prisutnima se između ostalog obratio i Općinski načelnik Nedžad Zukanović, koji je uputio čestitku svim građanima, velikim borcima Armije R BiH, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima, te porodicama šehida.

Nakon bogatog kulturno-zabavnog programa, upriličen je i tradicionalni vatromet kao poklon slobodnom gradu Ključu.