Klub zastupnika NES-a : Pozivamo Klub SDA da dostavi potpise i pokaže svoju „snagu“

Nnn

U posljednje tri godine krajiškoj SDA su najveći domet populistička i neutemeljena saopćenja poput posljednjeg objavljenog s potpisom Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK-a, iako aktuelna skupštinska većina i Vlada na čelu s premijerom Ružnićem imaju dovoljan broj potpisa za održavanje sjednice Skupštine. U ovom momentu svakako je prioritet funkcionisanje Kantona, budžet, financijski planovi, ali i rekonstrukcija dijela Vlade za koju isto tako postoje potpisi i volja većine zastupnika.     

Međutim, kako SDA nije ništa sveto i ovaj put neljudski zloupotrebljavaju zdravstveno stanje zastupnika koji nije u mogućnosti fizički biti prisutan na samoj sjednici, ali je dao bezrezervnu podršku aktuelnoj većini, Vladi Kantona i predloženim materijalima koje Skupština treba razmatrati i usvajati.

U vrijeme pandemije svi parlamenti su omogućili "online" održavanje sjednica, jedino SDA USK od svega pravi smutnju bez svrhe i smisla onemogućavajući već mjesecima usvajanje izmjena Poslovnika o radu Skupštine i nesmetan rad Skupštine USK. U okolnostima u kojima živimo i radimo ionako niko ne može dati garancije da već sutra još neko ili veći dio zastupnika takođe, neće moći prisustvovati sjednicama. S druge strane, ako je neko odgovoran za (ne)nabavku vakcina koje trenutno život znače onda su to upravo šefovi iz vrha SDA. 

Ali dok se ljudi bore za živote ovdašnjoj SDA je najveći prioritet pokušaj odbrane učesnika i nalogodavaca regionalne afere "Malina respiratori", svakodnevno jeftino dodvoravanje federalnim i državnim zvaničnicima te pisanje saopćenja koja im i vlastito članstvo ismijava. 

Gospodo iz SDA, ukoliko imate podršku i dovoljan broj potpisa, a više od vaših devet zastupnika, molimo vas da iste dostavite u Službu Skupštine radi daljnje procedure. Sve do tada možete slobodno sjediti, razgovarati, nuditi pozicije, ucjenjivati i tješiti sami sebe ispraznim saopćenjima.