Ko govori istinu: Pentagon tvrdi da nijedna raketa nije oborena, Rusija da je srušena 71

VAŠINGTON, MOSKVA - Pentagon je objavio detalje napada na Siriju. Tvrde da je napad bio uspješan te da daljnji koraci sada zavise od Asada, kao i to da nijedna raketa nije oborena.

Tvrde i da su pogodili sve mete koje su planirali te da su preduzeli sve mjere da nema civilnih žrtava.

General Kenet Mekenzi izjavio je da su napadi značajno smanjili moć sirijskog hemijskog oružja uprkos tome što nisu uništili sva hemijska postrojenja.

"Unazadili smo ih dosta", dodao je Mekenzi.

On je potom rekao da sirijska protivvazdušna odbrana nije djelovala ni po raketama ni po avionima koji su bili uključeni u napad, te da niti jedna raketa niuje oborena.

Ovo saopštenje Pentagona kosi se sa ranijim saopštenjem Rusije koja tvrdi da su sirijske snage oborile 71 raketu od ukupno 103 koliko je ispaljeno.

"Sirijski sistem vazdušne odbrane, proizveden u Sovjetskom Savezu, oborio je 71 od 103 krstareće rakete, koje su ispalili SAD i njihovi saveznici", izjavio je ranije general-pukovnik ruske vojske Sergej Rudskoj.

Pritom, Rusi tvrde da su sirijski sistemi vazdušne odbrane oborili svih 12 raketa koje su gađale sirijsku vazdušnu bazu u Dumairu, istočno od Damaska.