Ko je Merima Isaković koja je optužila Lečića za silovanje

Merima
Mlada glumačka zvijezda Jugoslavije, u 21. preživjela veliku nesreću, živi 18.000 km daleko od Srbije

 

Merima Isaković juče je, posle više decenija iznjela stravične tvrdnje o glumcu Branislavu Lečiću, te ga je, poput kolegice Danijele Štajnfeld optužila za silovanje. Glumica, rođena 1959. godine, svojevremeno je važila za jednu od najljepših Jugoslovenki, a ona danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom.

Do svoje 21. godine snimila je filmove "Ljubav i bes", "Jovana Lukina" i "Neka druga žena", a njena karijera prekinuta je 1980. godine, pošto je doživjela tešku saobraćajnu nesreću, nakon koje je ostala invalid.

- Radim kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog ili superviziram studente-interniste koji su na kliničkoj praksi. Koristimo Zoom, Facetime ili Viber, u zavisnosti šta klijentima najviše odgovara. Radim iz moga stana tako da je moje razmaženo kučence stalno sa mnom. Ponekad viri u ekran i klijenti to jako vole da vide. Tek joj je pet i po mjeseci. Zove se Luna, a ja je treniram da bude terapeut-kučence. Predivna je, blage naravi, svi je u naselju znaju i vole. Nekoliko večeri u sedmici i svakog vikenda provodim divno vrijeme sa mojom djecom, sinom i snahom. Često dovedu svoje bliske prijatelje pa onda kuhamo, družimo se, pričamo. Toga nikad dosta - kazala je svojevremeno za srbijanske medije.

U Beogradu je živjela do 1996 godine, a zatim je odlučila da napusti Srbiju.

- Glumu sam upisala kada mi je bilo sedamnaest godina. Otišla sam na prijemni i bila primljena, mada sam željela da studiram i medicinu. Prije saobraćajnog udesa, osamdesete, spremala sam se za prijemni ispit na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Glumu sam počela studirati u klasi Ognjenke Milicević, ali sam posle snimanja filma "Ljubav i bijes" prešla u klasu profesora Milenka Maričića. Moji najdraži prijatelji bili su Žarko Laušević, Enver Petrovci i Boris Komnenic. Prvu filmsku ulogu dobila sam 1977. u filmu "Ljubav i bes". Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvijek postojao neki fluid - kazala je ona jednom prilikom.

Merima Isaković je u ispovesti za "Nedeljnik" prvi put javno iznjela tvrdnje da je Branislav Lečić seksualno napastvovao.