Home

Ko je Nadi Hasandedić, australska nevjesta od milion dolara: Kako je Mostarka očarala multimilionera iz Novog Zelanda

04 Apr

Ko je Nadi Hasandedić, australska nevjesta od milion dolara: Kako je Mostarka očarala multimilionera iz Novog Zelanda

Ljepotice s Balkana decenijama važe za fatalne dame, a dokaz je i Bosanka Nadi Hasandedić (37), koja se 13. maja udaje za jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, novozelandskog milionera Neville Crightona.

Svjetski mediji ovih dana ne prestaju da pišu o svadbenom veselju koje su nazvali "vjenčanje od milion dolara", a u kojem su glavni akteri Bosanka Nadi i milioner Crighton (71).

Avaz.ba je donio ranije priču o kojoj bruje australski mediji, ali su priču prenijeli i poznati britanski tabloidi, koje je zanimalo ko je djevojka u koju se zaljubio 43 godine stariji milioner i glavni distributer Ferrarija za Australiju.

S obzirom na to da Nadi Hasandedić na svom Facebook profilu često s prijateljima komunicira na bosanskom jeziku i da je postavila jednu fotografiju s vrela Bune, put nas je odveo u Mostar.

Bosanka Nadi Hasandedić (37) i milioner Neville Crighton (71)

Da Nadi vuče korijene iz grada na Neretvi potvrdio nam je i slavni Mostarac Emir Balić, koji je na naš spomen prezimena Hasandedić, kao iz „topa“ kazao da je Nadi kćerka rahmetli Mugdima Hasandedića.

- Popularni Mugda je među prvom rajom iz Mostara otišao u Australiju. Ne znam koje je to godine bilo. Bio je „gore“ oženjen, a vratio se prije rata u Mostaru. Pomagao je raji svaki put. Ako je neko od nas želi slučajno u Australiju ili Njemačku, on bi znao kako pomoći. Pomagao je sirotinji, gdje je bila jedna penzija, mnogo djece, on je znao dati koju „kintu“ da se preživi. Bio je mostarski džek, kupila se raja oko njega – priča nam Balić.

 

Jedan od najpoznatijih Mostaraca kaže da se sjeća Nadi kada je bila mala, kao i njenih sestara.

- Mislim da se Mugda dva puta ženio. Bio je dobar čovjek, volio sam s njim sjesti. Dolazio je na skokove na Stari most, i znali smo zajedno proslavljati svoje pobjede. U Starom gradu je provodio život, a koliko se sjećam stanovao je u Bjelušinama. Dosta je mlađi od mene, a Nadi sam viđao u Mostaru. Dolazila je redovno kada je bila mala – kaže Balić.

U mostarskoj raji je Mugdim bio omiljen. Volio je i Fudbalski klub Velež, a znao je često i igrače „Rođenih“ nagrađivati za pobjede, u vaktu kada su Vahid Halilhodžić i Duško Bajević, zajedno sa Enverom Maerićem i ostalima pronosili slavu ovog kluba i Mostara širom bivše Jugoslavije i Evrope.

- Mugdu sam znao, viđao sam ga u Mostaru, ali se nismo družili. Pamtim da je bio dobar čovjek – kaže Sead Kajtaz, fudbalska legenda Veleža.

Nadi je tako mostarska ljepotica, djevojka koja je stekla slavu i kao model. U Australiji je jedna od poznatijih manekenki, koja redovno dobiva pozive iz svjetskih metropola mode da nastupi na modnim revijama. Ujedno je i menadžerica u Christian Dioru.

Tako je često znala donositi fotografije iz Londona, Monte Carla, Milana...

Inače, vjenčanje će se održati 13. maja u Velikoj dvorani Univerziteta u Sydneyu, kojom je Hasandedićeva naprosto očarana.

Oboje vole putovanja po mondenskim mjestima širom svijeta

Crighton je poznat u Australiji po tome što se obogatio trgovinom luksuznim automobilima, a najpoznatiji je kao uvoznik Ferrarija za Australiju. Njegovo bogatstvo se danas procjenjuje na 400 miliona australijskih dolara.

Nadi je imala nekoliko sitnih zahtjeva, a Crighton je čelnicima Univerziteta donio 200.000 dolara da bi se preuredili svi toaleti u Velikoj dvorani.

Ona je proteklih godina svako ljeto provodila u gradu na Neretvi. Vjerujemo da će ponovo doći i u Mostar, nakon - vjenčanja.(Izvor: Avaz)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top