Ko je napadnuti Hazim Majetić? - Hapšen zbog sumnje da je sa majkom iskasapio komšinicu, migranti ga optužili za seksualno uznemiravanje

.
Povrijeđeni Hazim Majetić je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela i osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja, a ta osuda mu je izbrisana iz kaznene evidencije 2018. godine

Tri osobe marokanskog porijekla, dva muškarca i jedna djevojka, zvanično su osumnjičeni za krivično djelo ubistvo u pokušaju. Trenutno se nalaze u prostorijama MUP-a USK-a. Osumnjičeni su da su u nedjelju navečer nožem nanijeli teže tjelesne povrede Bišćaninu Hazimu Majetiću. 

Prema informacijama istrage, uhapšeni migranti su kazali policijskim istražiteljima da je Majetić seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu te da je zbog toga došlo do fizičkog obračuna. Inače, povrijeđeni Hazim Majetić je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela i osuđivan je zbog nasilničkog ponašanja, a ta osuda mu je izbrisana iz kaznene evidencije 2018. godine. Majetić je, prema informacijama Istrage, živio u istoj ulici gdje su boravili i uhapšeni migranti, tako da policija sumnja da su se poznavali odranije.

“Povrijeđeni Majetić je kriminalno aktivno lice”, kazali su za ISTRAGU sagovornici iz MUP-a USK.

Hazim Majetić je, naime, 2010. godine hapšen zajedno sa svojom majkom Razijom zbog sumnje da su njih dvoje ubili, a potom sjekirom iskasapili svoju komšinicu čiji su leš kasnije bacili u Unu. Njegova majka je osuđena, dok je Hazim Majetić oslobođen s obzirom na to da, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina.

Podsjećamo, pripadnicima MUP-a USK-a u nedjelju navečer je prijavljeno da je u Cazinskoj ulici u Bihaću došlo do fizičkog obračuna te da je policija na mjestu događaja zatekla jednu osobu sa ubodnom ranom u predjelu stomaka. Napad se dogodio u bihaćkom naselju Prekounje, a prema izjavama svjedoka ovoga događaja napadači su migranti koji borave u napuštenim kućama u tom bihaćkom naselju.