Kod dilera u Velikoj Kladuši pronađen i samurajski mač

Tokom pretresa izuzeti su vojna poluautomatska puška i više komada municije

Policija u Velikoj Kladuši uhapsila je A.P. (40), u čijoj kući su pronađeni određena količina narkotičkih sredstava te vatreno i hladno naoružanje.

Akcija je organizovana nakon što je policija došla do operativnih saznanja da se A.P. bavi proizvodnjom i trgovinom narkotika, poslije čega je pribavljena saglasnost Općinskog suda u Velikoj Kladuši za pretres stambenog objekta u kojem boravi.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta količina od 2,7 kilograma suhe zeljaste materije, za koju se pretpostavlja da se radi o kanabisu, veća količina sjemenki pomenute biljke, aluminijski paketić u kojem se nalazio bijeli prah koji asocira na opojnu drogu spid, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i ručno rađena nargila. Također, tokom pretresa izuzeti su vojna poluautomatska puška i više komada municije za nju, kao i japanski samurajski mač s futrolom.

Neposredno prije početka pretresa njegovog stambenog objekta, A.P. je pokušao zapaliti određenu količinu kanabisa, ali je spriječen u tom i uhapšen.

Nad ovim licem je provedena kriminalistička obrada te je Tužilaštvu USK odstavljen izvještaj o počinjenom djelu neovlaštene proizvodnje i trgovine narkotičkim sredstvima i nedozvoljeno držanje naoružanja