Kod Mrkonjić Grada počelo deminiranje novom metodom (FOTO)

U saopštenju je navedeno i da su deminerske aktivnosti proteklih dana dale rezultate u nekoliko lokalnih zajednica u Republici Srpskoj

Novom metodom vraćanja zemljišta počelo je deminiranje 903.200 metara kvadratnih na području opštine Mrkonjić Grad, saopšteno je iz Republičke uprava Civilne zaštite.

Zadatak deminiranja “Crni vrh-Šibovi” otvoren je uz prisustvo predstavnika BH MAK-a i Civilne zaštite Republike Srpske kao izvođača radova humanitarnog deminiranja, prenosi Fokus.

U saopštenju je navedeno i da su deminerske aktivnosti proteklih dana dale rezultate u nekoliko lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

“Na teritoriji Bosanskog Broda, na zadatku deminiranja Zborište-Kruščik, uništeno je pet protivpješadijskih mina PMA tri”, navedeno je u saopštenju.

Image

Iz Civilne zaštite su naveli da je u mjestima Unka i Zborište u potrazi za neeksplodiranim ubojitim sredstvima pregledano 800 metara kvadratnih zemljišta.

Image

Sa lokaliteta Makljenovac, kod Doboja, uklonjena je jedna mina `PMA jedan`, dok su u mjestu Ćulumak, u opštini Oštra Luka, pripadnici Civilne zaštite otkrili veoma opasnu protivpješadijsku minu `MRUD`”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je sa tri lokacije u Romanovcima kod Gradiške uklonjeno više minsko-eksplozivnih sredstava.