Koga je Vukanović prozivao i za šta? - SDA u rasulu, Bakir u problemu sa Sebijom, a za to vrijeme Dodik pokreće razdruženje, a Čović...

asd
Kada Milorad Dodik pokreće pitanje o "mogućim rješenjima u BiH"? Pa, u trenutku kada je njegov drugi po značaju, strateški partner Bakir Izetbegović u velikom problemu, tvrdi Nebojša Vukanović

Jučerašnju sjednicu NSRS-a obilježila su burna dešavanja, prozivke, sukobi a mogla se čuti i pokoja prijetnja. Nebojša Vukanović je, kako je i dan ranije najavio, prozivao redom, a nije poštedio ni lidera SDA Bakira Izetbegovića i njegovu suprugu, direktoricu KCUS-a, Sebiju Izetbegović.

"SDA U RASULU"

Ono što treba cijeniti kod iskrenih prijatelja i saveznika jeste da su jedni drugima uvijek spremni priteći u nevolji, tako je i sa Miloradom Dodikom i njegovim strateškim partnerom Bakirom Izetbegovićem, istaknuo je poslanik u Klubu SDS-a u NS Republike Srpske Nebojša Vukanović.  

-Zašto vi iz SNSD-a niste, kako ste najavljivali, raskinuli koaliciju sa SDA? Pa, zato što ste pobratimi. Vama odgovara kada je haos i anarhija, jer jedino kada je mutno, kad se digne prašina na sve strane, onda u mutnom možete da radite šta god hoćete. Sklapate sporazume, izvlačite pare, zadužujete, pretvarate državu u privatnu prćiju. Kada Milorad Dodik pokreće pitanje o "mogućim rješenjima u BiH"? Pa, u trenutku kada je njegov drugi po značaju, strateški partner Bakir Izetbegović u velikom problemu. Vidite da je SDA u rasulu, da su izgubili Sarajevo, da Bakir ne može da politički kontroliše svoju suprugu Sebiju, koja mu pravi ogromne probleme, da ima aferu "Respiratori", da ima napuštanje 13 anesteziologa u KCUS-u... i najbolje je podići prašinu, a tu uskače Dodik da pomogne svom partneru Bakiru, tvrdi Vukanović. 

"ŠTA BISTE VI IZ SNSD-A DA VAM NEMA BAKIRA I ČOVIĆA'"

On navodi da, s druge strane, Dragan Čović, lider HDZ-a, mudro šuti, dok ova dvojica dižu tenzije. A sve se radi, kaže Vukanović, samo da se u Republici Srpskoj ne bi pričalo o krahu zdravstvenog sektora, o šatorima, o parama koje idu u Moskvu.

Vukanović je poručio da je BiH dosta stradanja i ratova te da ovdje treba da se napravi radikalan zaokret. 

- A vi koji sve ovo radite, širite mržnju, podstičete na nasilje, da završite tamo gdje vam je i mjesto - na smetljištu istorije - poručio je Vukanović.  

Izvor: