Kolegij Federalnog zavoda za zapošljavanje održan u Cazinu

.

U skladu s praksom mjesečnog održavanja zajedničkog kolegija predstavnika svih kantonalnih službi za zapošljavanje i rukovodstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, svaki put u drugom dijelu BiH, ovog je mjeseca domaćin kolegiju bio Unsko-sanski kanton odnosno Grad Cazin.

  - "Danas smo u Unsko-sanskom kantonu gdje smo ujedno posjetili Grad Cazin s obzirom da ima potencijala i razloga posjetiti jedan grad koji pokazuje napredak i koji po mnogo čemu ima šta reći o sebi.", izjavila je direktorica Zavoda za zapošljavanje Federacije BiH Helena Lončar.

  Sastanku su, uz predstavnike službi za zapošljavanje iz cijele Federacije, prisustvovali i premijer USK, gradonačelnik Cazina, kao i predstavnici kompanije Meggle.

  -"Jedna od nekoliko značajnih tema o kojima je danas bilo riječi jeste rad na prilagođavanju potrebama tržišta i kako smo mogli čuti, kompanija Meggle jedna je od onih koje u skorije vrijeme proširuju svoje pogone zbog čega ćemo svakako s Ministarstvom obrazovanja raditi na uvođenju novih, potrebnih smjerova u obrazovanju upravo kako bi smo se prilagodili na vrijeme potrebama tržišta i tako potaknuli brži proces otvaranja novih radnih mjesta. ", kazao je kantonalni premijer Mustafa Ružnić.

  Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, uz predstavljanje privrednih karakteristika Cazin, iskoristio je ovu priliku da skrene pažnju na neke od ključnih tema koje se tiču poticaja poduzetništvu.

  -"Postoji realna potreba da se sagleda politika poticaja i da se oni usmjere na prave adrese i segmente, tamo gdje je najpotrebnije i gdje će se ljudi zapošljavati. To je rezultat kakav nam je potreban i smatram da u tom pogledu, zajedničkom saradnjom i razmjenom iskustava i ideja, možemo itekako djelovati.",naglasio je gradonačelnik Ogrešević.