Željko Komšić danas boravi u službenoj posjeti Zagrebu, nepoznati detalji

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić danas se nalazi u službenoj posjeti Zagrebu, potvrdio je generalni sekretar Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić.

Predsjednik DF-a Željko Komšić danas nije prisustvovao konferenciji za medije koju su organizovali predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović. 

Umjesto njega na konferenciju je došao generalni sekretar DF-a Zlatko Miletić koji je medije informisao da Komšić nije mogao doći na konferenciju jer se nalazi u posjeti Zagrebu. 

O detaljima posjete nije želio govoriti, ali je na pitanje novinara da li je riječ o službenoj posjeti odgovorio potvrdno. 

"Može se reći da je posjeta službena", kazao je Miletić ističući kako će detalji posjete biti poznati u narednim danima. 

Podsjećamo, Komšić se jutros oglasio saopćenjem za javnost u kojem je pozvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH dođu u zvaničnu posjetu BiH.

"S obzirom da predsjedica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah nakon formiranja novog saziva Predsjedništva BiH, načine zvaničnu posjetu Sarajevu, odnosno Predsjedništvu BiH", rekao je Komšić.